Scroll to top

Restuaratiewerkzaamheden, Heilige Annakerk Molenschot

Opdrachtgever: aannemersbedrijf De Bonth van Hulten

Werkzaamheden: restuaratiewerkzaamheden

 

In 2009 wordt de Heilige Annakerk te Molenschot door aannemersbedrijf de Bonth van Hulten aan de buitenkant gerestaureerd. Tijdens het verloop van het project is men erachter gekomen dat zwam (een schimmel) ook de constructie en de aftimmering aan de binnenzijde van de kerk heeft aangetast. Deze delen zijn vervangen. Het decoreren (onder andere met bladgoud) van deze nieuwe delen en het ontstoren van (oude) hinderlijke retouches is uitgevoerd door Rinkel restauratie & decoratie.

Tevens was tijdens (niet ten gevolge van) de werkzaamheden aan de kerk een groot beschilderd doek van de muur losgekomen. Dit was het gevolg van ophoping van losgekomen stucwerk en gruis achter het doek. Na een inspectie bleek dit bij meerdere beschilderde doeken aan de orde te zijn.

Rinkel restauratie & decoratie heeft in samenwerking met Michel van de Laar (schilderijenrestaurator van onder andere het rijksmuseum) een adviesverslag gemaakt. Hierin wordt beschreven de staat van de beschilderde doeken, de oorzaken van de problemen, hoe deze op te lossen en hoe ze op een passende manier te conserveren.

Na overleg met het bestuur van de kerk en het Bisdom van Breda zijn er 3 grote doeken, volgens het beschreven plan van aanpak, door Rinkel restauratie & decoratie in samenwerking met de aannemer hersteld.

Terug naar projecten

 

Projectfoto's